Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@21:58:32 GMT

تلویزیون محلی کرمان بر مدار تحول

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۳۶۰۷۷

تلویزیون محلی کرمان بر مدار تحول

بشر سالها برای برقراری ارتباط و رساندن منظور، سخن و هدف خود به دیگران متوسل به راه هایی چون زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی، نقاشی، و بعدها در دوره های پیشرفت علم بشر  نامه و روزنامه و اکنون انواع رسانه های جمعی از جمله رادیو و تلوزیون شده است.   

رادیو و تلوزیون همان جعبه جادویی که ساعت ها علاوه بر ایجاد زمانی برای تفریح و گرم کردن سر مخاطبان به نوعی فرهنگ و رویکرد افراد را متناسب با برنامه ها و مشی خود تغییر می دهد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با عنوان رادیو و تلویزیون ملی شناخته می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعبه جادویی در ایران

در دهه ۱۳۳۰ ایجاد سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران مطرح شد، ولی عملی شدن این طرح تا سال‌ها به تعویق افتاد و بعدها  حبیب‌الله ثابت، سرمایه‌دار بخش خصوصی، تأسیس یک فرستنده تلویزیونی را به دولت وقت پیشنهاد داد و دولت نیز پیشنهاد او را پذیرفت و برای آن که کار جنبه قانونی داشته باشد، مجلس شورای ملی در تیر ماه سال ۱۳۳۷، ماده‌ای با چهار تبصره به تصویب رساند که به موجب آن، اجازه داده شد فرستنده تلویزیونی در تهران زیر پوشش وزارت پست و تلگراف و تلفن ایجاد شود. این فرستنده تا پنج سال از پرداخت مالیات معاف بود و تمام برنامه‌های آن از مقررات اداره کل انتشارات پیروی می‌کرد و نخستین فرستنده تلویزیون ایران در ساعت پنج بعد از ظهر جمعه ۱۱ مهر ماه سال ۱۳۳۷، نخستین برنامه خود را پخش کرد.

صدای کرمان

رادیو در شهر کرمان در سال ۱۳۳۷ با پخش طنین صدای "اینجا رادیو ایران است" فعالیت خود را آغاز کرد و این عنوان در سال ۱۳۴۳ به مرکز کرمان تغییر یافت.

رادیو کرمان، ابتدا اخبار محلی و یکی دو برنامه ۱۵ دقیقه ای که تولید محلی بود از فرستنده پخش می کرد و ما بقی برنامه ها از شبکه های سراسری تقویت می شد.

اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی علاوه بر بخش خبری عصرگاهی ، برنامه های ویژۀ اوقات شرعی ، برنامۀ ویژه جوان و برنامۀ صبحگاهی ، برنامه هایی نیز با محورهای مسایل خانوادگی و تحصیلی تهیه و پخش می شد.

در سالهای ۷۴و ۷۵ برنامه های ویژۀ خانواده و طنز و سرگرمی مورد توجه مخاطبان این رسانه قرار گرفت که با افتتاح شبکۀ استانی صدا به صورت آزمایشی در دی ماه سال ۱۳۷۵ و آغاز به کار رسمی آن  در سال۱۳۷۶ روزانه ۱۴ ساعت برنامه برای مخاطبان گوناگون تهیه و پخش می شد که ساخت برنامه برای کودکان و نوجوانان و خانواده هاو افزایش برنامه های گروه  اجتماعی بیشتر مد نظر قرار گرفت.

در دهۀ ۷۹ تا ۸۹ با برنامه ریزیهای منظم و منسجم ، تشکیل جلسات شورای طرح و برنامه و ارزیابی مستمر برنامه ها روزانه ۱۷ ساعت برنامه با اهداف ارشادی تربیتی ، اطلاعاتی ،آموزشی و سرگرمی، تفریحی و در راستای سیاستهای سازمان صدا وسیما با موضوعات ده گانه اجتماعی ، فرهنگی و معارف اسلامی، سیاسی ، تاریخی ، دفاع مقدس ،علم وفن آوری ، اطلاعات عمومی، و رزش و تفریحات سالم برای ۴ گروه مخاطبان یعنی عامه مردم ، جوانان ، زن و خانواده و فرهیختگان پخش می شود.

رادیو کرمان در خرداد سال ۱۳۳۷ شمسی تأسیس شد و ابتدا برنامه‌های آن در طی سه ماه به صورت آزمایشی زیر نظر استاندار وقت محمد دادور پخش می شد و شخصی به نام مسعودآور که مشاور استاندار بود مسئولیت اجرای برنامه‌های رادیویی شامل اخبار ، موسیقی و گفتارهایی حاوی شرح حال شعرا و نویسندگان کرمانی بود بر عهده داشت.

قبل از تأسیس رادیو کرمان اخبار مربوط به رویدادهای استان به دو طریق در سطح استان و کشور انعکاس می یافت ، یکی توسط خبرنگاران جراید محلی و سراسری و دیگر پخش خبر از رادیو سراسری ایران که بوسیله نمایندگانی که خبرگزاری پارس (خبرگزاری جمهوری اسلامی) در مراکز استانها از جمله کرمان داشت انتشار می یافت.

لشکر کرمان نیز فرستنده‌ای در اختیار داشت که سه شنبه شب‌ها به مدت یک ساعت برنامه‌هایی در ارتباط با لشکر داشت و نیم ساعت آن اختصاص به پخش اخبار مربوط به استانداری ، شهرداری ، آموزش و پرورش و دیگر سازمان‌های دولتی بود . هر سازمان می‌توانست اخبار مربوط به خود را به مدت زمان پنج دقیقه تنظیم و پخش کند.

پس از تأسیس رادیو در کرمان ، برنامه رادیویی لشکر تعطیل شد و در ارتباط با تشکیلات اداری پس از طی دوران سه ماهه آزمایشی در شهریور ماه ۱۳۳۷ ، از طرف اداره کل انتشارات و تبلیغات ایران که بعداً به وزارت اطلاعات و رادیو تبدیل شد علی یاسایی (کارمند بازنشسته آموزش و پرورش کرمان) به عنوان اولین سرپرست اداره اطلاعات و رادیو کرمان تعیین شد.

به گفته یاسایی نظر به اینکه ، نیمه دوم سال بود و اعتبار کافی برای استخدام نیروی انسانی در اختیار نداشت از بعضی سازمان‌های اداری استان ، تعدادی از کارمندانی که سابقه مطبوعاتی و نویسندگی داشتند تعیین و توسط استاندار به اداره اطلاعات و رادیو کرمان معرفی گردیدند که در اوقات غیر اداری ، انجام وظایفی را در رادیو کرمان به عهده بگیرند و حق‌الزحمه‌ای هم دریافت کنند.

لذا از شهرداری کرمان علی اصغر مظهری "نماینده اسبق مجلس شورای ملی" و محمد دانشور، معرفی شدند. شغل دانشور خبرنگاری و شغل مظهری گویندگی بود. همچنین کارمند دیگری به نام اصغر محیط زاده از مرکز فرستاده شد که کار تنظیم برنامه‌های رادیو کرمان را بر عهده داشت.

شورای نویسندگان رادیو نیز در این زمان تشکیل و محمدعلی برهانی به ریاست این شورا برگزیده شد.

در آغاز کار،  محل اداره اطلاعات و رادیو کرمان، در میدان ژاندارمری ( میدان قرنی ) و فرستنده رادیو در جلال آباد (۶ کیلو متری شهر کرمان) بود از آنجا که این فرستنده به وزارت پست و تلگراف تعلق داشت، یکی از مهندسان اداره پست و تلگراف کرمان به نام مهندس پوریوسفی مسئولیت فرستنده را برعهده داشت.

حدود چهار ماه از دوران ریاست علی یاسایی نگذشته بود که داوود فخر راوری ، کارمند وزارت راه ، به سمت سرپرست اداره مذکور تعیین شد و دو ماه هم در این سمت انجام وظیفه کرد بعد از وی واعظی از تهران به کرمان آمد و قرار شد در درجه اول از وجود کارمندانی که بطور موقت در سازمان رادیو کرمان کار می‌کردند در صورت موافقت سازمان با انتقال آنان برای انجام کارهای اداری ، خبر نگاری ، تنظیم برنامه و نویسندگی استفاده شود.

مظهری و چند نفر دیگر برهمین اساس به رادیو منتقل شدند و  بقیه کادر مورد نیاز نیز بطور دائم یا موقت به استخدام رادیو در آمدند.

تشکیلات اداری اطلاعات و رادیو کرمان به این شرح با حکم مرکز شکل گرفت،  نخستین خبرنگار رادیو محمد دانشور و اولین گوینده مرد علی اصغر مظهری بود.

گویندگان زن خانم‌ها ، مهین منشی زاده و نسرین نوین و محمدعلی برهانی رئیس شورای نویسندگان بودند و خانم‌ها نعمت الهی و صدیقه خجندی، کادر دفتری را تشکیل می دادند.

بعدها مهدی ابوسعیدی به عنوان گوینده و علی خرد پژوه به عنوان خبرنگار به استخدام اداره اطلاعات و رادیو در آمدند .

وی به ریاست شعبه نمایندگی خبرگزاری پارس (خبرگزاری جمهوری اسلامی یا ایرنا) در کرمان نیز رسید .

بعد از واعظی ( رئیس اداره اطلاعات و رادیو کرمان ) به ترتیب، حشمت بهرامی در سال ۱۳۴۲، مومن پور، حسین نوایی و پرویز، به این سمت تعیین شدند.

شبکه استانی کرمان

به گفته مدیرکل صدا و سیمای استان کرمان شبکه استانی کرمان یکی از شبکه‌های استانی کشور بشمار می رود که  برای مردم استان کرمان به صورت ۲۴ ساعته برنامه پخش می کند و از شبکه‌های استانی مهم و تأثیرگذار است که رتبه های برتری را طی سال های گذشته به خود اختصاص  داده است .

علیرمضانی افزود: برنامه‌های این شبکه  متنوع و دکور بسیار خوب دارد و مجریان آن از توانمندی بالایی برخوردارند.

شبکه کرمان دهمین شبکه استانی تأسیس شده در کشور و نخستین شبکه استانی تأسیس شده در منطقه جنوب شرق کشور است  که در ۲۴ اسفندماه ۱۳۷۹ تأسیس شد.

تلویزیون مرکز کرمان با افتتاح یک فرستنده ۵۰ واتی از سال ۱۳۵۰آغاز به کار کرد و در این زمان ۲ ساعت و نیم برنامه در هفته تولید و صبح های جمعه پخش می شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه مدیران و مسئولان سازمان به تولیدات مراکز افزایش یافت و سیمای مرکز کرمان در هفته پنج تا هفت ساعت برنامه پخش می کرد که این برنامه ها اغلب در روزهای جمعه و فاصلۀ زمانی اختلاف افق تهران و کرمان پخش می شد.

در ۲۴ اسفند سال ۱۳۷۹ همزمان با سالروز ولایت امیرمؤمنان ،عیدسعیدغدیر خم شبکۀ استانی سیمای مرکزکرمان به رغم کمبود نیروی انسانی و امکانات محدود افتتاح شد و در نوروز سال ۱۳۸۰ از ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه تا ۲۲ و ۳۰ دقیقه به پخش برنامه می پرداخت.

از هفتم تیر سال ۱۳۸۰ ساعت پخش شبکه تا ۱۴ و گاهی بیشتر افزایش یافت و در خرداد سال ۱۳۹۰ شبکۀ استانی سیمای مرکزکرمان با افزایش میزان پخش برنامه ها تا ۲۰ ساعت درشبانه روز همچنان مشغول خدمت رسانی به مردم شریف ، نجیب و متعهد استان است.

برنامه های شبکۀ کرمان در قالب های متفاوت و با موضوعات گوناگون که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و ریاست سازمان بوده تهیه و پخش می شود.

از جمله برنامه های ویژه خانواده، کودک و نوجوان، ورزشی، صبحگاهی برنامه های معارفی و مذهبی، ویژه برنامه های مناسبت های ملی و ا نقلابی و تولیدات فاخردرقالب فیلم وسریال، مستند و انیمیشن است. 

هر چند که  ظهور فناوری های نوین ارتباطی این روزها کاربران تلویزیونی را به سمت موبایل ها سوق داده و تبادل اطلاعات در شبکه های مجازی بر این رسانه خانگی پیشی گرفته ولی باز هم تلویزیون های محلی هنوز محل رجوع مردم هست که بدون شک تنوع بخشی به برنامه های تلویزیونی و در نظر گرفتن ذائقه مخاطب امروزی در تولید برنامه ها می تواند بر مخاطب پذیری و در نهایت عمر این رسانه بیفزاید.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صدا و سیما کرمان ایرنا تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۶۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدمت ۶۰ ساله شبکه استانی رادیو همدان

احمد شعبانی‌راد به بهانه روز رادیو در ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: رادیو یکی از رسانه‌های بسیار مهم در تاریخ رسانه بوده است و سابقه بسیار طولانی در این عرصه دارد.

وی با اشاره به اینکه رادیو به رسانه گرم معروف است و در طول سالیان سال در عرصه اطلاع رسانی، سرگرمی و افزایش آگاهی عمومی اثر گذار بوده، افزود: رادیو، همچنان نیز با توجه به آمار و نظرسنجی‌ها از این مزیت‌ها برخوردار است.

رئیس رادیو همدان خاطرنشان کرد: رادیو، امروزه به عنوان یک رسانه‌ای که اقشار مختلف مردم به ویژه فرهیختگان نسبت به آن اقبال دارند مطرح است.

شعبانی راد با تصریح بر اینکه این رسانه در عرصه اطلاع رسانی به موقع به دلیل سهل الوصول بودن مطرح است و در بحث افزایش آگاهی‌ها عمومی از بابت تولید محتوا در عرصه رادیو تولید سریعی دارد، گفت: امروزه، رادیو معمولاً در زمینه‌های مختلف نقش آفرینی می‌کند.

رئیس رادیو همدان در ادامه با اشاره به اینکه رادیو در همدان از سابقه زیادی برخوردار است، اظهار کرد: شبکه استانی رادیو و رادیو همدان بیش از ۶۰ سال قدمت دارد و این امر باعث شده است، این رسانه در استان همدان جایگاه ویژه ای بین مخاطبان داشته باشد.

برخی مردم با رادیو زندگی می‌کنند

شعبانی راد افزود: تولید کنندگان و اهالی رادیو در استان ما از بهترین نیروهای کار بلد ما هستند، مردم ما با رادیو خاطرات خیلی زیبایی دارند خاطرات کودکی خیلی از ما با رادیو رقم خورده است و رادیو از اول صبح در تمام خانه‌ها روشن بود و اکنون هم خیلی از مردم با رادیو زندگی می‌کنند و مخاطبان فعالی در این عرصه داریم که با رادیو زندگی می‌کنند که جای قدردانی از این افراد وجود دارد.

وی تصریح کرد: رادیو همدان برنامه‌های خیلی جاندار و استخوان داری در طول سالهای تأسیس خود تا کنون داشته است و از این بابت رادیو همدان برنامه‌های فاخر خیلی خوبی دارد و طبق نظر خیلی از مخاطبان رادیو همدان نسبت به خیلی از استان‌ها قابلیت مورد تحسینی را به خود اختصاص داده است.

رئیس رادیو همدان متذکر شد: رادیو همدان از استان‌های مختلفی مخاطب دارد و این نشان از کیفیت برنامه‌های رادیویی ما دارد و این موضوع به توان برنامه سازان، مجریان و تمام پرسنل رادیو برمی‌گردد که یک شبکه منسجم از نیروهای کاربلد را دور هم جمع کرده است.

شعبانی راد اذعان کرد: تعصب داشتن بچه‌های رادیو همدان یکی از ویژگی‌های بارز این افراد است که عاشقانه در حال کار هستند و در دوره جدید تلاش خواهیم کرد برنامه‌ها را به سمت برنامه‌های میدانی ببریم و در دل مردم برنامه اجرا کنیم.

وی گفت: از اهداف دیگر رادیو این است که از حضور خود مخاطبان در تهیه و تولید برنامه‌ها بیشتر استفاده کند، یعنی مشارکت مردم را در تولید برنامه‌ها افزایش دهیم و مردم می‌توانند محتواهای خود را از طریق فضای مجازی برای ما ارسال کنند.

شعبانی راد در پایان خاطرنشان کرد: در حال پیگیری افزایش حضور نخبگان در برنامه‌های رادیویی هستیم و تلاش خواهیم کرد یک قرارگاهی را در رادیو ایجاد کنیم برای اینکه افکار مردم یعنی اتاق فکر جامع در رادیو ایجاد کنیم که نیازهای مردم به سمت ما منتقل شود و ما مطابق نیازها و خواسته‌های رسانه‌ای مردم اقدام و برنامه سازی کنیم و محور اصلی ما مخاطب و مخاطب محوری یکی از ارکان رادیو است.

کد خبر 6088550

دیگر خبرها

  • ساعت پخش زنده بازی یوونتوس و میلان‌ از تلویزیون+ شبکه ورزش و پخش آنلاین
  • ساعت پخش زنده بازی منچستر یونایتد و برنلی از تلویزیون+ شبکه ۳ و پخش آنلاین
  • ساعت پخش زنده بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک‌ از تلویزیون + شبکه ۳ و پخش آنلاین
  • ساعت پخش زنده بازی منچسترسیتی و برایتون از تلویزیون+ شبکه ورزش و آنلاین
  • قدمت ۶۰ ساله شبکه استانی رادیو همدان
  • آغاز یک صبح با نشاط همراه با برنامه «صبح صبا»
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت‌ از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟
  • فیلم های سینمایی آخر هفته تلویزیون
  • «مسافر ری» با چند فیلم جدید در آخر هفته تلویزیون